Mollamaijan päivitys




























Minulta tilattiin MollaMaija. Kyseessä oli hyväntekeväisyyteen lahjoitettava itse tehty nukke. MollaMaijasta tuli itselleni hieman rääsyinen kuva. Miten sellainen edes tehdään itse? Selasin kuvia netistä ja huomasin nukkejen virkkaamisen olevan kasvava trendi, tosin nuket ovat hyvin pieniä ja suurin osa netistä löytyvistä ohjeista oli maksullisia. Tarpeeksi selattuani löysin Kodin Kuvalehden sivuilta aivan ilmaisen ohjeen "Merimiesmolliin". Ohje: http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/suuri_kasityo/neulonta_ja_virkkaus/neulo_merimiesmollat . Ohje oli mielestäni oikein hyvä. Jalkaterien ohje oli hieman hankala aluksi ymmärtää mutta sujui pian rutiinilla tehtyäni ohjeella myös irrotettavat kengät Maijalle. 

Suuruudenhulluna halusin tehdä Maijalle tuuhean tukan: join puuvillalangan kahteen säikeeseen, taitoin keskeltä ja ompelin sen Maijan päänahkaan. ÄLKÄÄ TEHKÖ NÄIN! Tai siis jos ette halua tuskastua kuoliaaksi. Tähän tukkatyöpajaan pääsi poikakaverikin osallistumaan. Kirjaimellisesti siis istuimme halkomassa hiuksia kuin ei olisi muutakaan tekemistä. Huomasin istuvani sohvalla joka puolella ympärilläni kultaisia kutrikasoja. Tukka näyttikin melkoiselta pehkolta ennen tukan leikkaamista ja sitomista.


Mekon valmistin lisäämällä muutaman silmukan nuken vartalon silmukoiden määrään, ja jatkoin suljettua neuletta (neuloen samalla eteen sivuille palmikkoa) muutaman sentin verran. Lopuksi tein olkaimet samalla tavoin kuin villapaidan olkapään kohta tehdään. Mekon aloitin topin alareunasta poimimalla silmukoita ja tuplaamalla niiden määrän. Tämän jälkeen jatkoin kunnes sain mekosta halutun pituisen, helmaan tein muutaman kierroksen verran helmineuletta. 

Kengät on tehty samalla ohjeella kuin jalkakin, mutta lopuksi virkkasin nauhakujat kenkiin saumojen kohdalle (samalla sulkien saumat). Lopuksi virkkuukoukun avulla kiinnitin nauhat. 

Tilaajan pyynnöstä nuken hiukset palmikoitiin lopuksi vielä kahdelle ranskanletille (ei näy kuvassa). Tämä pyyntö sen vuoksi, etteivät hiukset lähtisi nykäisemällä irti kun lahjan saaja on todennäköisesti vasta muutaman vuoden vanha.

Paras hetki tätä nukkea neuloessa taisi olla kun villahameen sai silitettyä suoraksi ja jalkaan sujautettua punaiset nyörikengät. Kengät olivat hauska viimeistellä sillä ne alkoivat näyttää lähes oikeilta. Halusin nukkeeni muokattavuutta, sillä tiedän kuinka pikkutytöt rakastavat pukea ja riisua nukkejaan. Nukkeen halusin myös hieman erilaisia pintoja ja olisi toivonut, että niitä olisi ollut vieläkin enemmän. Mekko on tehty Alize Angora Gold langasta, sekä puuvillalangasta. Nukke on mesmeroitua puuvillalankaa (Drops Muskat).

Kommentit

Suositut tekstit