Aallot vyöryivät keittiöönkin


Jo kolmas aallokko-mattoni. Matto on virkattu Ministeri-ontelokuteesta. Työhön meni noin kolme kartiota turkoosia ja harmaata kudetta. Maton mitoiksi tuli 225cm*75cm. Mattoa oli mukava virkata ja kuteen ollessa tekokuitua se liukui mukavasti sormissa. Tämä ontelokude on kartioissa ja on kuin kengännauhaa. Välillä kartiota joutui pyörittelemään kuteen mennessä kierteelle kesken virkkaamisen. Tekokuidun huono puoli lattialle laitettaessa on se, että se on liukas. Minun tulisi ostaa maton alle muovimattoa, jotta se ei liu'u jalan alla. Tällä hetkellä matto pysyy kuitenkin ihan hyvin lattiassa. 


Maton värit sopivat hyvin muun keittiön väreihin. Keittiössä rosterijääkaappi ja -pesukone, sekä valkoharmaa Emma-ruokailuryhmä. Innoituksena tämän maton väritykseen käytin jo olemassa olevaa keittiön astiastoa, johon kuuluvat erityisesti Iittalan helmenharmaat astiat ja siniset Taika-astiat.


Maton värien innoittaman valitsin kappaverhoksi ja kaitaliinaksi Vallilan Lumi-kankaan. Nämä olivat helppoja ompelutöitä toteuttaa ja toivat kauniin lisän keittiön sisustukseen. 



Maton ohje löytyy Lankavan nettisivuilta, samoin Ministeri-ontelokude.


Kommentit

Suositut tekstit