Yli, ympäri ja ristiin?

Novitan sukkalehden kannessa olivat nämä "Saimaa"-sukat. Näyttivät melko haastavilta ja päätin kokeilla. Olen jo kauan halunnut opetella tekemään erilaisia palmikoita. Ilman pidempiä pohdintoja aloin luomaan silmukoita näihin sukkiin (jälleen hieman isomman kokoisina). Neulominen sujui kuin tanssi isojen palmikkoruutujen alaosaan asti. Ohjeessa sanotaan, että vartta pitää olla 16 cm ennen kuin aloittaa varren kavennukset. Teinkin näin, mikä oli virhe. Huomasin hyvin pian, että varteen varattu palmikkokuvio ei riittäisi niin pitkään varteen. Yritin välttyä purkamasta koko vartta, sillä ekakertalaiselle palmikko oli hieman työläs. Lisäsinkin välikerroksia sinne tänne pitkin vartta. Kun varsi viimein oli valmis tajusin, etten mitenkään pystyisi tekemään samanlaista vartta toiseen sukkaan! Niinpä uusiksi meni!


Toisella kerralla kuitenkin onnistuin, kun aloitin kavennukset heti isojen palmikkoruutujen jälkeen. Sukasta tuli 6 cm lyhyempi kuin ohjeessa on mainittu, mutta jalassa nämä sukat näyttävät saman pituisilta kuin ohjeen kuvassa. Sukan ohje tuskastutti minua kuitenkin loppuun asti, sillä se on melko sekavasti kirjoitettu ja useimmista (mielestäni tärkeistä) kohdista uupuu tyystin silmukoiden määrät. Ensimmäistä kertaa esimerkiksi ranskalaista kantapäätä tekevänä olisin kaivannut tietoa montako silmukkaa kantapäähän kuuluu jäädä kavennusten jälkeen. Näin on helppo tarkistaa oma työ jos silmukoita onkin väärä määrä. Tässä ohjeessa täytyi melkein ottaa välillä laskin käteen että kuinkas se nyt meneekään. Varma virhe ohjeessa oli myös jatkettaessa palmikkoa pienillä palmikoilla lavan kohdalla. Ohjeessa mainitaan kerrokset joita ei ole olemassakaan koko palmikko ohjeessa. Taitaa olla vain kirjoitusvirhe, vaan tekee kyllä ohjeesta epäluotettavan oloisen.



Kissalla kuitenkin riitti kärsivällisyys tämän sukan kilkuttajan kanssa, vaikka välillä puhisuttikin mokoma sukka! Lopuksi voin vain todeta helpottuneena, että ohi on näiden sukkien neulominen.

Olipa tulenkatkuinen postaus... Siitä huolimatta HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ KAIKILLE NAISILLE!

Kommentit

Suositut tekstit