Intoilua lankauutuuksista: Novita

















Perussukkia on mukava neuloa kaikkien muiden käsityöprojektien ohella, sillä ohje pysyy aina mielessä valmiina käyttöön ja lankakerän ja sukkapuikot voi helposti napata mukaan reissuun. Tässä on Novitan uusia lankoja: 7 Veljestä Polaris "Revontulet", sekä Venla Naturen "Tikli" ja "Pöllö". Ensimmäinen ja viimeinen sukkalanka ovat poikakaverin itsensä valitsemia ja hänen suosikkejaan. Minulle ensimmäisen sukan väritys toi mieleen liskon tai jonkilaisen vedessä elävän käärmeen "hrrrrr". Tikli taas on oma suosikkini, vaikka sen värit muistuttavatkin värien sekamelskaa oli siitä mukavaa neuloa kun värit suorastaan hivelivät silmiä.

Venla sukkia neuloessani kohtasin kuitenkin yllättäen ongelman: lanka on niin uusi, että sitä varten ei ole vielä julkaistu aikuiselle miehelle sukkaohjetta, josta näkisi aloitussilmukoiden määrän. Niinpä laskin silmukoiden määrän hyödyntämällä vastailmestyneen Novita-lehden naisten kokoisten sukkien ohjetta. Ja arvatkaas kuinka kävi....

 Edes varsi ei mahtunut jalkaan asti... No tiedoksi, että miesten sukkiin kannattaa laittaa 88 aloitussilmukkaa Venla langalla. Käytän samaa silmukkamäärää myös omiin sukkiini, sillä itselläni on hiukan paksummat sääret. Lisäksi minulla on melko pieni käsiala. Jos yllä olevaa kuvaa katsoo tarkkaan siitä saattaa erottaa palmikkopöllön. Mielestäni oli vitsikästä kokeilla "pöllö" nimiseen lankaan kyseistä kuviota. Tässä kuvio isommalla: 


Kuvio jäi pois lopullisesta sukasta, sillä se ei todellakaan näkynyt sukan varresta juuri lainkaan... Käytän varmaan kuviota jossain muussa työssä myöhemmin. 

Kommentit

Suositut tekstit