Ikuisuusprojekti valmis: Pitsikuvioitu mekko

Tämän projektin tarina alkoi jo viime vuoden kesäkuussa kun Kotiliesi käsityölehti ilmestyi. Ihastuin välittömästi brittiläisen Louisa Hardingin pitsineuleiseen mekkoon. Mekko vaikutti satumaiselta ja myös sopivan haastavalta. Arvelin, että neuleessa esiintyviä lankoja ei olisi helppo hankkia, joten vaihdoin langan Alize Angora Goldiin. Halusin mekkoon hieman vamppyyrimaista tunnelmaa ja valitsin juuri viininpunaisen langan.

  • Ohje: Louisa Harding (Kotiliesi Käsityö 6/2015)
  • Lanka: Alize Angora Gold, viininpunainen (Ohjeessa Louisa Harding Oriele)
  • Koko: 40 (tein neuleesta yhden koon isomman, sillä Alize on ohuempaa lankaa kuin ohjeessa mainittu lanka)
  • Langan tiedot:  




  • Langan menekki tässä työssä: noin 2,5 kerää Alize lankaa (koko 40)
  • Työn kustannukset: 4,50€ * 3 = 13,50 € (Lankava.fi)
  • Muut tarvikkeet: Kudinpuikot nro. 3,5 ja nro 4. Sekä apupuikko (suosittelen hakaneulaa!) ja mittanauha.



Neulomisen aloitin hieman ennen joulua. Aloitin takakappaleen ja hihojen neulomisella, sillä ne ovat tämän neuleen helpoimmat osat. Varmistin tällä myös sen, etten jättäisi neuletta puolitiehen, kun suurin osa olisi neulottu. Neule lepäsi silti käsityöpussissa muutaman kuukauden, sillä pitsineulos osoittautui aluksi yllättävän haastavaksi. Vasta kun kuvion todella oppi ulkoa niin ei enää tarvinnut hämmästellä joko puuttuvia tai ylimääräisiä silmukoita kesken pitsikuvion. Purkasinkin aika armottomasti pitsiä ennen kuin opin löytämään virheen kuviossa. 


HUOM! Tätä neuletta ei kannata tehdä väsyneenä tai samalla kun katsoo televisiota! Ihmettelin jännittävää sarjaa katsoessa, että mitenkäs tämä tuntuu nyt yllättävän helpolta neuloa ja jotenkin nopeammaltakin: Tästähän puuttuu toinen lehtikuvio!! Lisäksi kun koko paita oli kasattu ja tarkastelin tyytyväisenä kaunista pitsikuviota ja vertasin sitä malliin... toinen palmikko on väärinpäin melkein koko matkalta!! :O Onneksi sitä ei huomaa jos ei osaa etsiä ;) 

Suosittelen ehdottomasti tätä neuletta, sillä se tuntuu ihanan pehmoiselta ja lämpöiseltä päällä ja näyttääkin hyvältä. Jos jotain voisin tehdä toisin tämän neuleen kohdalla niin tekisin siitä hieman pidemmän ja tietysti korjaisin sen palmikkovirheen ;) Voisin jopa tehdäkin toisen tällaisen sillä minulle jäi lankaa vielä 3,5 kerää!! (Ostin lankaa grammoina saman verran kuin paksumpaa lankaa käytetyssä ohjeessa.)


Isälle suuri kiitos kuvaamisesta! Kuvassa olen minä :D



Kommentit

  1. Aivan ihana malli ja väri ja ihanan pitkä. Olen muistaakseni eka kertaa sun blogissa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Mekko on mukava ja lämmin pitää päällä :) Vierailen mielelläni blogissasi :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit