Keskeneräisiä neuletöitä 2016


 Inspiraation lähteillä

Tämän hetken keskeneräiset neuleohjeet ovat näistä kolmesta opuksesta. Pidän siitä, että minulla on niin sanotusti 'monta rautaa tulessa' kästitöiden kanssa, sillä se pitää mielenkiinnon yllä. Silloin kun kädet kaipaavat todellista haastetta syvennyn pitsineuleisiin ja monimutkaisiin palmikkokuvioihin ja kun haluan jotain puuhaa käsilleni elokuvan tai kirjan lukemisen ajaksi valitsen neuleen, jossa meneillään on 'ainaoikeaa' neulosta tai sileää neuletta. Nykyään en enää edes pysy hereillä elokuvan aikana jos en saa neuloa samalla! :D

Naisen pitsineuleinen mekko

Kotilieden Käsityö-lehti (6/2015) tarjoaa haasteita Naisen pitsineuleisen mekon ohjeessa. Erityisen haastavaa tässä neuleessa on etukappaleen pitsi, joka on täynnä lisäyksiä ja kavennuksia ja silmukoiden siirtämistä apupuikon avulla. Turhauduin kun yritin käyttää isoa ja kömpelöä apupuikkoa palmikoiden neulomiseen. Äitini vinkkasi minulle hakaneulan käyttämisestä apupuikon sijaan, mikä oli todellinen pelastus tämän neuleen kanssa! Ohjeessa lankana on käytetty 'Louisa Harding Oriele'-lankaa, mutta vaihdoin sen Alize Angora Simli Gold-lankaan, jota löytyi ihanan viininpunaisena Lankavasta. Tätä mekkoa neulon yksinkertaisella langalla, jolloin neuleesta tulee todella ohut. Tein myös neuleesta hieman isomman kokoisen, sillä Alize-langalla tulee tiheämpää neuletta kuin ohjeen mukaisella langalla. 

Islantilaisia neuleita - Oksa

Isäni sai valita minkä tahansa kirjoneuleen 'Islantilaisia neuleita'-kirjasta ja hän valitsi neuleen nimeltään 'Oksa'. Malli on tyylikäs ja varmasti komean näköinen kantajansa yllä. Lankana käytän ohjeen mukaisesti Álafosslopia indigonsinisenä, tuhkanharmaana ja meleerattuna mustana. Vaidoin kuitenkin eri sävyiset siniset harmaan eri sävyihin saatavuuden vuoksi. Lanka on melko karhean tuntuista, mutta ikään kuin pehmenee neulottaessa ja varmasti neuletta käytettäessä myös! Tämä paita on todella helppotekoinen. Odotan kuitenkin, että pääsen pian leikittelemään eri värisillä langoilla kaarrokkeen kohdalla. 

Novita 7 Veljestä - Saimaa

Aloitin heti 'Tähtitaivas'-sukkien valmistumisen jälkeen uuden projektin Novitan sukkalehdestä. Näihin sukkiin tulee paljon palmikkojen kanssa kikkailua. Uutta minulle onkin tehdä näin suuria palmikkokuvioita, joissa palmikot risteilevät keskenään. Tämä työ vaatii todellista paneutumista aloitusvaiheessa, mutta sukan varren loppupuolella neulominen on jo kuin tavallista villasukkaa neuloisi. Harmaan värisen 7 Veljestä-langan vaihdoin jännittävään violettiin, joka on kyseisen langan värikartasta minulle mieluisin. 

Kommentit

Suositut tekstit