Neuleita ympäri vuoden 2015

Punainen kaarrokeneule


Punainen kaarrokeneule on Novitan syksy 2015 lehdestä. Alkuperäinen väri ohjeessa on harmaa-sininen. Lankana on käytetty Nalle-lankaa. Tämä villapaita tuli joululahjaksi. Neulemalli oli mielestäni parhaimpia mitä olen Novitalla nähnyt. Se oli mielenkiintoinen neuloa, vaikka mukaan mahtui myös sileää neuletta mikä salli muun muassa lukemisen ja television katselun neulomisen ohessa.

Tein tällä ohjeella myös toisen lahjaneuleen, johon laitoin vaaleanruskeaa-kanervaa-vaaleanvihreää-sinapinkeltaista. Kummankin paidan värit on suunniteltu vastaamaan lahjan saajan värimieltymyksiä. :)

Ohje malliin löytyy tästä osoitteesta: https://www.novitaknits.com/fi/fi/node/7123/instructions .

               Harry Potter-huivi



Siskolleni tein joululahjaksi Harry Potter-elokuvista inspiraatiota saaneen huivin. Halusin huivin olevan erikoinen, lämmin ja salaperäinen. Päätin tehdä leveät raidat huiviin, kuten myöhemmissä Harry Potter elokuvissa. Täydellisten värien metsästäminen alkoi Lankavasta, joka sijaitsee kotikaupungillani. Hyvät värit löytyivät LOTTE Superwash villalangasta, joka on 100 % villaa. Värit olivat Keltainen (nro. 2206) ja Viininpunainen (nro. 4065).

Sisko ehti valitettavasti nähdä huivista ottamani kuvan ennen joulua ja 'ilme' jäi näkemättä. Ihastui kuitenkin heti uuteen huiviinsa ja piti sitä sisälläkin päällään.

OHJE: Luo 80 silmukkaa 3,5 pyöröpuikoille viininpunaisella langalla. *Neulo huivia suljettuna neuleena 55 kerrosta. Tämän jälkeen neulo 4 kerrosta keltaisella, 4 kerrosta viininpunaisella ja 4 kerrosta keltaisella. * Toista kunnes huivi on haluamasi pituinen. Päätä viininpunaiseen raitaan. (Tähän huiviin tein 12 raitaa, kuhunkin raitaan kului yksi 50 gramman kerä lankaa.)
  - Viimeistely: Päättele huivin toinen pääty. Käännä huivi nurin ja päättele langanpätkät. Käännä työ oikein päin ja päättele toinenkin pääty. Kiinnitä lopuksi haluamasi määrä hapsuja molempiin päätyihin. Itse laitoin paljon viininpunaisia hapsuja ja vain muutaman keltaisen hapsun.


Kudekorit ja jalkarahi

Kudekoreista kiinnostuin Molla Millssin Virkkuri kirjojen kautta, moni muukin on varmasti inspiroitunut hänen innovatiivisista virkkausohjeistaan. Aloitin korien virkkaamisen trikookuteella kuten Venla kuteella ja kokeilin myös ontelokudetta koreissa. 

Kuvassa näkyvä jalkarahi on virkattu kuten valtava kori. Sisällä on vaahtomuovirahi, joita saa muun muassa Lankavasta. Korin kansi on myös tehty Virkkuri-kirjoissa esiintyvällä koritekniikalla, mutta virkkasin kiinteiden silmukoiden ja eri pituisten pylväiden avulla koristerunuksen. Näin tein jalkarahin jonka päällystän saa pestyä. 

Kiki-kissa rakastui ensi silmäyksellä näihin 'linnoituksiin'. Vielä on tekemättä kissan oma kori, johon pitää virkata korkeat 'seinämät' kissan yksityisyyden suojaksi. Kissa pysyi korissa vaikka virkkasin ja kääntelin koria koko ajan. 

Näistäkin kudekoreista sai oivia joululahjoja. Kori on melko nopea myös tehdä ja helppokin kun tekniikan oppii. Suosittelen ensimmäistä Virkkuri-kirjaa aloitteleville virkkaajille.














Villasukkamaniaa


Tavalliset villasukat olivat jo etukäteen toivottu joululahja ja noita sukkia tulikin tehtyä useat. Useimmat kuvassa näkyvistä sukista on tehty Novitan 7 veljeksestä. Poikaystäväni on erityisen ihastunut Novitan Raita lankaan, jossa vuorottelevat harmaan eri sävyt ja keltaiset raidat. Yksiä tuollaisia sukkia on täytynyt jo kantapäästä kertaalleen paikatakkin. Kyseinen lanka taitaa olla poistumassa Novitan valikoimista, mutta niitä on onneksi vielä muutamia keriä varastossa. 

Kommentit

Suositut tekstit